Waarom het kerstpakket heilig is

Ja, echt waar. Je kunt het met het geven van een kerstpakket goed fout doen. Het is december, een jaar lang heb je alles gegeven voor je werkgever. Soms voelt het alsof er meer van je salaris naar de belastingdienst gaat dan dat je overhoudt. Het is bijna kerst. Nog even volhouden. Tijd met de familie, lekker eten en natuurlijk… hét kerstpakket. Wat zal het dit jaar zijn? Ik hoop niet weer die saaie voedseldoos waarvan de helft van de producten in de kelder nog stof staat te vangen.

Maar het kan nog erger. Je zou maar voor de NS werken en gratis treinkaartjes ontvangen (terwijl je niet mag reizen vanwege corona) en een zielige doos merci. Ruim 300 kerstpakketten werden teruggestuurd. Het gevoel bij de medewerker? De kloof tussen directie en personeel voelt groter als ooit te voren.

Volgens organisatiepsycholoog Kilian Wawoe van de VU Amsterdam zie je het gevolg van gewaardeerd worden terug in de productiviteitscijfers. “Mensen die het gevoel hebben gewaardeerd te worden werken nou eenmaal beter.”

Het perfecte kerstpakket

Het kerstpakket en de kerstperiode is dé gemakkelijkste manier om als werkgever wat extra’s te doen voor je werknemers en een stapje dichter bij elkaar te groeien. Maar je moet er wel even de tijd, moeite en aandacht insteken. En daar kunnen wij je bij helpen!

De Stentor schrijft: Waarom we het kerstpakket zo belangrijk vinden: ‘Het gaat om persoonlijke waardering’. Om succes te boeken met je kerstpakket moet je dus aansluiting vinden op jouw personeel. Elk bedrijf is immers anders en haar medewerkers dus ook. Belangrijk is om aandacht te hebben en écht te laten zien dat je om je medewerkers geeft.

Hulp nodig bij het maken van het perfecte kerstpakket? Wij helpen je graag!