Ontdek de Italiaanse essentie met ons kerstpakket “Italian Food”

Italië, het land van de rijke geschiedenis, prachtige kunst en onweerstaanbare keuken. Een plek doordrenkt van cultuur en tradities die tot op de dag van vandaag blijven bestaan. In deze blog nemen we je mee op een reis door enkele typisch Italiaanse gewoonten en overtuigingen die het hart van de Italiaanse identiteit vormen.

Een romantische start van de dag

In Italië begint de dag met een romantische en cafeïne rijke heerlijkheid: cappuccino. Het is een ongeschreven regel dat Italianen alleen ‘s ochtends cappuccino drinken. De combinatie van espresso en romige melk creëert een smaaksensatie die de zintuigen prikkelt en het perfecte startpunt vormt voor de dag.

Beter iets te laat dan iets te vroeg

In Italië draait het leven om het genieten van elk moment en het koesteren van menselijke interacties. Dit komt tot uiting in de overtuiging dat het beter is om iets te laat te komen dan iets te vroeg. Het idee is dat je de tijd neemt om te genieten van de ervaringen en de mensen om je heen, zonder je te haasten. Dit creëert een ontspannen sfeer die de basis vormt voor de beroemde Italiaanse levensstijl “la dolce vita” – het zoete leven.

Geen ananas op de pizza en geen ketchup

De Italiaanse keuken is wereldberoemd en wordt gekenmerkt door de nadruk op verse ingrediënten en smaakvolle combinaties. Er zijn namelijk enkele onbetwistbare regels als het gaat om pizza en pasta: geen ananas op de pizza en geen ketchup op pasta. Italianen houden vast aan de eenvoudige en klassieke bereiding van gerechten, waarbij ze de smaken van de ingrediënten tot hun recht laten komen.

Liefde voor eten

Eten is veel meer dan alleen brandstof voor het lichaam in Italië. Het is een culturele ervaring en een manier van leven. Familie- en vrienden bijeenkomsten draaien vaak om heerlijke maaltijden die met passie zijn bereid en met liefde worden gedeeld. De Italiaanse keuken is gebaseerd op eenvoudige, kwaliteitsvolle ingrediënten die samen een harmonieus geheel vormen. Een maaltijd is een viering van de smaak en de kunst van het delen.

Italië is een land met rijke tradities en gewoonten die de kern van de cultuur vormen. Van het romige cappuccino-ontbijt tot het genieten van het leven zonder de druk van tijd, van het respecteren van culinaire tradities tot het vieren van eten als een manier van verbinden. Dit alles maakt Italië uniek en onvergetelijk. Met ons kerstpakket nodigen wij je uit een klein beetje deel te nemen aan deze mooie cultuur. Nodig familie en vrienden uit, zet een heerlijk Italiaanse maaltijd op tafel, vergezeld van een goed glas wijn, en geniet!