Ons thema “Gardening”: een moment van ontspanning

In ons soms te drukke leven, met een vaak te volle agenda blijft er voor heel veel mensen één activiteit welke rust en ontspanning geeft:  tuinieren.
Het geritsel van bladeren, de aarde tussen je vingers voelen en het resultaat zien van je harde werk, een mooi bloemenperk of lekkere verse groenten.

Een moment van ontsnapping

Even stilstaan bij de essentie van het leven, even ontsnappen aan die constante stroom van prikkels.  Stap de tuin in, laat je zintuigen prikkelen door de natuurlijke omgeving, haal even heel diep adem en laat de stress van de dagelijkse sleur achter je. Tuinieren herinnert ons eraan dat soms de meest waardevolle momenten ontstaan ​​wanneer we de tijd nemen om te vertragen.

Maar ook fysiek!

Naast het moment van ontsnapping, daagt tuinieren je ook uit actief bezig te zijn. 

Het omspitten van de grond, bukken en op de knieën zitten om planten of groenten te verzorgen, tuinieren is een fysieke bezigheid! Tuinieren houd je fit, en draagt zeker bij aan een gezonde levensstijl.

Verbondenheid

Al dat groen om je heen zorgt voor een diepere verbinding met de natuur. Je bent onderdeel van het groter geheel, ons wonderbaarlijke ecosysteem. Door met zorg de zaadjes te planten, water te geven en de bloemen, planten en groenten te zien groeien, krijg je meer waardering voor de kleinste dingen in het leven.

Tuinieren leert je daarnaast geduldig te zijn, waardevolle dingen kosten nou eenmaal tijd om te groeien. Vol van voldoening ben je, als resultaat ziet van je harde werken.

Geniet!

Met ons “Gardening”pakket, kun je volop aan de slag! Het pakket zit boordevol handige tools, maar ook bloemenzaad, een gezellige vuurpot en wat lekkers voor de innerlijke trek.

Ga lekker naar buiten, de tuin in, en gun jezelf dat moment van ontsnapping, ontspanning en rust. Geniet!

Tuinieren